Tag Archives: wedding photography

The Reception Alya & Raimi. Photo by Udey Ismail

IMG_3800 IMG_3576 IMG_3574 IMG_3562 IMG_3543 IMG_3540IMG_3490 IMG_3497 IMG_3501 IMG_3520 IMG_3563 IMG_3615IMG_3489 IMG_3486 IMG_3680IMG_4351 IMG_4346 IMG_4308IMG_4307IMG_3629 IMG_3527IMG_3704 IMG_3698 IMG_3602 IMG_3606 IMG_3728 IMG_3733 IMG_3735 IMG_3750 IMG_3753IMG_3714

IMG_3690 IMG_3709 IMG_3715 IMG_3721 IMG_3759 IMG_3765 IMG_3772 IMG_3775 IMG_3780 IMG_3787

IMG_3789IMG_3807 IMG_3802 IMG_3804IMG_3822

IMG_3825 IMG_3814 IMG_3817IMG_3812IMG_3837 IMG_3694 IMG_3692IMG_3856 IMG_3885 IMG_3909 IMG_3918 IMG_3925 IMG_3935 IMG_3936 IMG_3953 IMG_3959 IMG_3963 IMG_3976 IMG_3983 IMG_3989 IMG_4004 IMG_4015 IMG_4028 IMG_4045 IMG_4050 IMG_4063 IMG_4067 IMG_4073 IMG_4082 IMG_4097 IMG_4114 IMG_4118 IMG_4165 IMG_4171 IMG_4172 IMG_4178 IMG_4189 IMG_4243_1 IMG_4254_1 IMG_4257_1 IMG_4275 IMG_4279 IMG_4314 IMG_4379 IMG_4396 IMG_4418 IMG_4428_1 IMG_4489IMG_4531 IMG_4538 IMG_4543 IMG_4554 IMG_4565 IMG_4623IMG_4669 IMG_4681 IMG_4702 IMG_4703 IMG_4768 IMG_4803 IMG_4806 IMG_4822 IMG_4839 IMG_4851 IMG_4862 IMG_4871 IMG_4882_1 IMG_4888 IMG_4893 IMG_4904 IMG_4942 IMG_4976_1 IMG_5003 IMG_5007IMG_5112 IMG_5038 IMG_5041 IMG_5047 IMG_5050 IMG_5053 IMG_5060 IMG_5062 IMG_5075 IMG_5083 IMG_5109 IMG_5116_1 IMG_5118IMG_5132 IMG_5138 IMG_5140 IMG_5145 IMG_5148 IMG_5155 IMG_5163 IMG_5184IMG_5187 IMG_5191 IMG_5194 IMG_5200_1 IMG_5203_1

Alhamdulillah sempat untuk update satu entry nie, buat masa nie aku ambik masa sikit nak update semua majlis, masa yang agak ketat, sibuk dengan tanggungjawab seorang ayah, curi masa untuk update semua gambar-gambar Wedding, Sebelum nie, selepas jek Wedding yang aku shoot, pada hari yang sama, lepas balik rumah terus transfer masuk Hard Disk, terus edit, dan terus update blog, tapi sekarang masa agak terbatas, tapi Alhamdulillah sebab dikurniakan lagi usaha atau kerajinan nie untuk aku update. Passion untuk aku shoot Wedding nie masih lagi tinggi, bagi aku selagi orang masih memerlukan, selagi tu aku akan teruskan.

 

Entry kali nie untuk Majlis resepsi Alya & Raimi, korang boleh enjoy la moment yang aku update nie. Untuk Alya & Raimi, sekali lagi kami ucapkan Tahniah, mohon maaf jika ada terkasar bahasa yang boleh menguris hati, kami cuba lakukan yang terbaik untuk Majlis korang, Terima kasih Sekali lagi.

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

The Solemnization of Syafiqah & Danial, Seremban

12345

Tahniah diucapkan kepada Syafiqah atau Syaf dan Danial kerana telah melangsungkan majlis pernikahan mereka. Kalau korang nak tau, sebelom ni saya ada shoot majlis kakak mereka dalam awal tahun haritu. Alhamdulillah, mereka puas hati dan sekarang adik diaorg plak, macam main marathon passsing2 batton. Haha Korang tengok la gambar2 yang sempat kitaorg rakamkan ketika majlis berlangsung. Kepada Syaf dan Danial, semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. Thanks sbb trust us!

Fadzli Fuzi
Junior Photographer
www.fadzlifuzi.com
013 3550 323

Continue reading

Potraiture Dilla & Nazmi

IMG_3853IMG_3481 IMG_3437 IMG_3425

Assalamualaikum…. kali ni botak update gamba potraiture lagi… hehehe pasangan ni botak shoot utk reception diaorang pada bulan June yg lalu… Disebabkan botak ni sembang baik, buat kerja tekun dan berdedikasi, diaorg berdua ajak botak buat potraiture post wedding diaorg…

Mencabar gak kali ni, sbb pada masa ni waktu petang selalu hujan… tp alhamdulillah pd hari tu x hujan… so dpt la kami buat sessi ni di Bagan Lalang, Sepang. Dillan nazmi ni sporting gileerrrr…. ape yang botak suruh buat, diaorg dgn selamber jer buat… hehehehe

To dilla n nazmi, terima kasih botak ucapkan sbb bg kepercayaan pd botak utk merakam detik2 bahagia korang berdua… Dari reception smpi la post wedding korang… kepercayaan tusgt botak n team Mukhrizudey hargai… Kami doakan segala kebaikan utk korang berdua InsyaAllah…. & spread the love guyssss…..

 Photographed by Nurazmie

Mukhriz Latiff & Udey Ismail Photography
email : mohdnurazmie@yahoo.com
mobile 0132776996
facebook: Mie Botak
porfolio https://www.flickr.com/photos/nurazmie/
instagram : http://instagram.com/nurazmie Continue reading

Potariture, Ain & Taufiq

1 IMG_4684 IMG_4825 IMG_5341

Hye guys, at first nak bagi tau, sekarang kami buat promo, discount 20% untuk semua pakej kami di Mukhrizudey Photography. Promo ni start 16 june ni sampai end of Ramadhan. Jom pakat ajak adik, kakak, abang, kawan, bff, mak sedara n sape sape lagi grab promo ni… hehehehe harga patut no GST… kah

Kali ni, botak up gamba potraiture Ain & Taufiq, fuuuhhhhh masa nk shoot ni byk cabaran nyer, sampai kena halau ngan pak guard lg, kah… tp nasib taufiq ade bekap plan so kami dpt sambung sesi kami dgn jayanya.

Kali ni botak di bantu oleh AJ a.k.a gurgurl utk sesi ni, kami berdua sgt happy dpt shoot diaorang berdua. Diaorg ni happening… bombastik happening nyer, ape kami minta diaorang buat mesti gelak dulu baru buat… kahkahkah dan Ain ni adalah follower Mukrizudey Photography since awal penubuhan kami lagi… Die ni klau kami x shoot wedding die bleh buant nangis kot… kahkah… sory Ain, gurau2 jer… kahkah

Anyways, kami dr team Mukhrizudey Photography mengucapkan tahniah dan mendoakan segala kebaikan untuk korang berdua di dunia dan akhirat… cheers guys and spread the love… dan jangan lupa grab our promo KKKK…. 🙂

Photographed by Nurazmie

Mukhriz Latiff & Udey Ismail Photography
email : mohdnurazmie@yahoo.com
mobile 0132776996
facebook: Mie Botak
porfolio https://www.flickr.com/photos/nurazmie/
instagram : http://instagram.com/nurazmie Continue reading

The Solemnization of Harlans & Diana, Bukit Beruntung

IMG_1618IMG_0931IMG_1648IMG_1610

 

Memohon maaf jika lambat update blog, sebab aku memerlukan masa, memandangkan bulan nie jadual kami kat mukhriz & udey photography terlalu padat dengan jadual kerja, jadual shooting, maklum la kan, sekarang musim cuti sekolah. Dalam cuti sekolah nie kami adalah orang yang kena tempias kesibukan dengan shooting. Selalunya musim cuti sekolah nie la orang ambik kesempatan untuk langsungkan perkahwinan dan bulan nie la penutup, sebab kita dh nak menyambut ramadhan.

 

Ok la korang, bulan ramadhan adalah bulan untuk kami rehat selama sebulan, so kami ambik peluang update dan edit semua gambar-gambar. pada korang rajin-rajin la menjengah ke blog kami 🙂

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

 

Continue reading

The Reception of Lyana & Dr. Amir

mie_9_1 mie_9_709 mie_9_470 mie_9_4 mie_9_814

Photographed by Nurazmie
Mukhriz Latiff & Udey Ismail Photography
email : mohdnurazmie@yahoo.com
mobile 0132776996
facebook: Mie Botak
porfolio https://www.flickr.com/photos/nurazmie/
instagram : http://instagram.com/nurazmie Continue reading

Ainun & Syed, Solemnization, Subang

1IMG_3432 IMG_3341IMG_3235

“Every bride is beautiful. It’s like newborn babies. They can’t help it.”

Photograph by
Azrul Aziz
Junior Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6012 – 9416692
Email : azrulaziz23@gmail.com
Website : azrulaziz.net
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail
Continue reading

The Solemnization of Amirah & Asyraff

mie_9_1 mie_9_186 mie_9_733 mie_9_811

Thanks to Amirah & Asyraff sbb bg kepercayaan kepada team kami utk merakam kan majlis akad nikah korang… Yg best pasal diaorg ni, Asyraf n Amirah kenal dlm MYSPACE kot… giler rare utk zaman skrng… tapi jodoh tu milik Allah… Ape2 pun kami dr team MU Photography mendoakan kebahagian kalian berdua hingga akhir hayat insyaAllah…

eh eh eh,,, jap jap… thanks to all Amirah’s friends yg havoc havoc semua krn senang utk melayan kerenah kami yg bujang2 ni ( oooopppssss) hahaha thanks guys, your guys was awesome k…. n enjoy the photos k… n spread the love….

Nurazmie (Botak)

Junior Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +60132776996
Email : mohdnurazmie@yahoo.com
Stock Photo : www.flickr.com/photos/nurazmie/ Continue reading