Tag Archives: Wedding

The Reception Alya & Raimi. Photo by Udey Ismail

IMG_3800 IMG_3576 IMG_3574 IMG_3562 IMG_3543 IMG_3540IMG_3490 IMG_3497 IMG_3501 IMG_3520 IMG_3563 IMG_3615IMG_3489 IMG_3486 IMG_3680IMG_4351 IMG_4346 IMG_4308IMG_4307IMG_3629 IMG_3527IMG_3704 IMG_3698 IMG_3602 IMG_3606 IMG_3728 IMG_3733 IMG_3735 IMG_3750 IMG_3753IMG_3714

IMG_3690 IMG_3709 IMG_3715 IMG_3721 IMG_3759 IMG_3765 IMG_3772 IMG_3775 IMG_3780 IMG_3787

IMG_3789IMG_3807 IMG_3802 IMG_3804IMG_3822

IMG_3825 IMG_3814 IMG_3817IMG_3812IMG_3837 IMG_3694 IMG_3692IMG_3856 IMG_3885 IMG_3909 IMG_3918 IMG_3925 IMG_3935 IMG_3936 IMG_3953 IMG_3959 IMG_3963 IMG_3976 IMG_3983 IMG_3989 IMG_4004 IMG_4015 IMG_4028 IMG_4045 IMG_4050 IMG_4063 IMG_4067 IMG_4073 IMG_4082 IMG_4097 IMG_4114 IMG_4118 IMG_4165 IMG_4171 IMG_4172 IMG_4178 IMG_4189 IMG_4243_1 IMG_4254_1 IMG_4257_1 IMG_4275 IMG_4279 IMG_4314 IMG_4379 IMG_4396 IMG_4418 IMG_4428_1 IMG_4489IMG_4531 IMG_4538 IMG_4543 IMG_4554 IMG_4565 IMG_4623IMG_4669 IMG_4681 IMG_4702 IMG_4703 IMG_4768 IMG_4803 IMG_4806 IMG_4822 IMG_4839 IMG_4851 IMG_4862 IMG_4871 IMG_4882_1 IMG_4888 IMG_4893 IMG_4904 IMG_4942 IMG_4976_1 IMG_5003 IMG_5007IMG_5112 IMG_5038 IMG_5041 IMG_5047 IMG_5050 IMG_5053 IMG_5060 IMG_5062 IMG_5075 IMG_5083 IMG_5109 IMG_5116_1 IMG_5118IMG_5132 IMG_5138 IMG_5140 IMG_5145 IMG_5148 IMG_5155 IMG_5163 IMG_5184IMG_5187 IMG_5191 IMG_5194 IMG_5200_1 IMG_5203_1

Alhamdulillah sempat untuk update satu entry nie, buat masa nie aku ambik masa sikit nak update semua majlis, masa yang agak ketat, sibuk dengan tanggungjawab seorang ayah, curi masa untuk update semua gambar-gambar Wedding, Sebelum nie, selepas jek Wedding yang aku shoot, pada hari yang sama, lepas balik rumah terus transfer masuk Hard Disk, terus edit, dan terus update blog, tapi sekarang masa agak terbatas, tapi Alhamdulillah sebab dikurniakan lagi usaha atau kerajinan nie untuk aku update. Passion untuk aku shoot Wedding nie masih lagi tinggi, bagi aku selagi orang masih memerlukan, selagi tu aku akan teruskan.

 

Entry kali nie untuk Majlis resepsi Alya & Raimi, korang boleh enjoy la moment yang aku update nie. Untuk Alya & Raimi, sekali lagi kami ucapkan Tahniah, mohon maaf jika ada terkasar bahasa yang boleh menguris hati, kami cuba lakukan yang terbaik untuk Majlis korang, Terima kasih Sekali lagi.

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

The Reception Dayana & Shah, TM Convention Centre

IMG_6244IMG_6229IMG_6440IMG_7098IMG_7078IMG_7019

 

Photography: Udey Ismail Photography | Dress: lyndarahim | Hair and Make Up: suecantik | Venue Locations: TM Convention Centre

 

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

Continue reading

The Solemnization Of Ayu & Shah, Ampang

1 2 3

 

Hello pengunjung blog mukhrizudey! Dah lama tak update dekat blog ni. So nak curi masa sikit untuk update. Entry kali ni ialah majlis pernikahan pasangan Ayu & Shah. Dorang nikah dekat surau, majlis pun dekat dalam kawasan surau. Kebanyakan surau atau masjid dah ada kemudahan untuk majlis macam ni. Untuk assignment ni saya assistant kepada Senior Photographer Faiz Ghazali. Terima kasih kepada Ayu & Shah kerana memilih kami team Mukhriz & Udey untuk abadikan kenangan terindah korang.

Nazril Youb
Junior Photographer
Mukhriz & Udey
FB: facebook.com/nazrilyoub.photography
Blog: nazrilyoub.wordpress.com

Continue reading

The solemnization of Aneed & Izwan, Putrajaya

12345

First of all saya ucapkan tahniah kepada Aneed dan juga Izwan kerana telah selamat melangsungkan majlis ijab dan kabul sekaligus bertukar status kepada suami dan isteri. Majlis yang diadakan di masjid besi, Putrajaya. Biarpun majlis dalam bersederhana tetapi kemeriahan majlis sangat dirasai. OK la korang, bulan puasa xleh cakap bnyak2. Korang layan je gambar kt bawah ye. 😉

Fadzli Fuzi
Junior Photographer
Mukhriz & Udey photography
013 3550 323
fadzli.photo@gmail.com

Continue reading

The Solemnization of Harlans & Diana, Bukit Beruntung

IMG_1618IMG_0931IMG_1648IMG_1610

 

Memohon maaf jika lambat update blog, sebab aku memerlukan masa, memandangkan bulan nie jadual kami kat mukhriz & udey photography terlalu padat dengan jadual kerja, jadual shooting, maklum la kan, sekarang musim cuti sekolah. Dalam cuti sekolah nie kami adalah orang yang kena tempias kesibukan dengan shooting. Selalunya musim cuti sekolah nie la orang ambik kesempatan untuk langsungkan perkahwinan dan bulan nie la penutup, sebab kita dh nak menyambut ramadhan.

 

Ok la korang, bulan ramadhan adalah bulan untuk kami rehat selama sebulan, so kami ambik peluang update dan edit semua gambar-gambar. pada korang rajin-rajin la menjengah ke blog kami 🙂

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

 

Continue reading

The Wedding of Syaza & Shafiq, Tropicana golf & Resort

IMG_8879IMG_7522 IMG_7529IMG_7437IMG_0616 IMG_0404

 

Hari Pekerja semua bercuti dan rehat dirumah masing-masing, dan bagi aku pula, hari pekerja, aku berkerja bagi menunaikan permintaan dan kepercayaan mereka-mereka yang memerlukan khidmat aku sebagai Wedding photographer.

 

congratulation Syaza & Shafiq !

 

 

Photography:  Udeyismail      Asst Photographer : Azrul Aziz | Planner: Chenta Weddings  | Wedding Venue: Tropicana golf & Resort  |

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

Continue reading

The Solemnization of Amirah & Asyraff

mie_9_1 mie_9_186 mie_9_733 mie_9_811

Thanks to Amirah & Asyraff sbb bg kepercayaan kepada team kami utk merakam kan majlis akad nikah korang… Yg best pasal diaorg ni, Asyraf n Amirah kenal dlm MYSPACE kot… giler rare utk zaman skrng… tapi jodoh tu milik Allah… Ape2 pun kami dr team MU Photography mendoakan kebahagian kalian berdua hingga akhir hayat insyaAllah…

eh eh eh,,, jap jap… thanks to all Amirah’s friends yg havoc havoc semua krn senang utk melayan kerenah kami yg bujang2 ni ( oooopppssss) hahaha thanks guys, your guys was awesome k…. n enjoy the photos k… n spread the love….

Nurazmie (Botak)

Junior Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +60132776996
Email : mohdnurazmie@yahoo.com
Stock Photo : www.flickr.com/photos/nurazmie/ Continue reading

The Solemnization Radiah & Amir, Istana Pengantin KL

IMG_2011IMG_1904 IMG_1881IMG_1245IMG_1972 IMG_1988IMG_1869

 

It’s a really busy season for me shooting a line up of weddings . While I do feel tired sometime especially a Monday after shooting weddings over the weekend and needed that extra push

 

Thank you all my amazing clients and friends out there for the  support. : )
Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail
Continue reading