Tag Archives: udeyismail

The Reception Alya & Raimi. Photo by Udey Ismail

IMG_3800 IMG_3576 IMG_3574 IMG_3562 IMG_3543 IMG_3540IMG_3490 IMG_3497 IMG_3501 IMG_3520 IMG_3563 IMG_3615IMG_3489 IMG_3486 IMG_3680IMG_4351 IMG_4346 IMG_4308IMG_4307IMG_3629 IMG_3527IMG_3704 IMG_3698 IMG_3602 IMG_3606 IMG_3728 IMG_3733 IMG_3735 IMG_3750 IMG_3753IMG_3714

IMG_3690 IMG_3709 IMG_3715 IMG_3721 IMG_3759 IMG_3765 IMG_3772 IMG_3775 IMG_3780 IMG_3787

IMG_3789IMG_3807 IMG_3802 IMG_3804IMG_3822

IMG_3825 IMG_3814 IMG_3817IMG_3812IMG_3837 IMG_3694 IMG_3692IMG_3856 IMG_3885 IMG_3909 IMG_3918 IMG_3925 IMG_3935 IMG_3936 IMG_3953 IMG_3959 IMG_3963 IMG_3976 IMG_3983 IMG_3989 IMG_4004 IMG_4015 IMG_4028 IMG_4045 IMG_4050 IMG_4063 IMG_4067 IMG_4073 IMG_4082 IMG_4097 IMG_4114 IMG_4118 IMG_4165 IMG_4171 IMG_4172 IMG_4178 IMG_4189 IMG_4243_1 IMG_4254_1 IMG_4257_1 IMG_4275 IMG_4279 IMG_4314 IMG_4379 IMG_4396 IMG_4418 IMG_4428_1 IMG_4489IMG_4531 IMG_4538 IMG_4543 IMG_4554 IMG_4565 IMG_4623IMG_4669 IMG_4681 IMG_4702 IMG_4703 IMG_4768 IMG_4803 IMG_4806 IMG_4822 IMG_4839 IMG_4851 IMG_4862 IMG_4871 IMG_4882_1 IMG_4888 IMG_4893 IMG_4904 IMG_4942 IMG_4976_1 IMG_5003 IMG_5007IMG_5112 IMG_5038 IMG_5041 IMG_5047 IMG_5050 IMG_5053 IMG_5060 IMG_5062 IMG_5075 IMG_5083 IMG_5109 IMG_5116_1 IMG_5118IMG_5132 IMG_5138 IMG_5140 IMG_5145 IMG_5148 IMG_5155 IMG_5163 IMG_5184IMG_5187 IMG_5191 IMG_5194 IMG_5200_1 IMG_5203_1

Alhamdulillah sempat untuk update satu entry nie, buat masa nie aku ambik masa sikit nak update semua majlis, masa yang agak ketat, sibuk dengan tanggungjawab seorang ayah, curi masa untuk update semua gambar-gambar Wedding, Sebelum nie, selepas jek Wedding yang aku shoot, pada hari yang sama, lepas balik rumah terus transfer masuk Hard Disk, terus edit, dan terus update blog, tapi sekarang masa agak terbatas, tapi Alhamdulillah sebab dikurniakan lagi usaha atau kerajinan nie untuk aku update. Passion untuk aku shoot Wedding nie masih lagi tinggi, bagi aku selagi orang masih memerlukan, selagi tu aku akan teruskan.

 

Entry kali nie untuk Majlis resepsi Alya & Raimi, korang boleh enjoy la moment yang aku update nie. Untuk Alya & Raimi, sekali lagi kami ucapkan Tahniah, mohon maaf jika ada terkasar bahasa yang boleh menguris hati, kami cuba lakukan yang terbaik untuk Majlis korang, Terima kasih Sekali lagi.

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

The Reception of Shasha Asila & Asyraf. Photo by Udeyismail

IMG_8108

IMG_8087

IMG_8094

IMG_8096

IMG_8165

 

IMG_8118IMG_8170 IMG_8071IMG_8212 IMG_8215 IMG_8241 IMG_8252 IMG_8265 IMG_8297 IMG_8300 IMG_8310 IMG_8313 IMG_8315 IMG_8322 IMG_8332_1IMG_8336 IMG_8351 IMG_8353 IMG_8366 IMG_8450 IMG_8467 IMG_8485IMG_8376 IMG_8382 IMG_8389 IMG_8393 IMG_8397 IMG_8399_1 IMG_8399 IMG_8401 IMG_8404_1 IMG_8408 IMG_8410 IMG_8412 IMG_8415 IMG_8417 IMG_8422 IMG_8424 IMG_8427 IMG_8514 IMG_8496IMG_8529 IMG_8532 IMG_8538 IMG_8578 IMG_8597 IMG_8638 IMG_8705 IMG_8707 IMG_8748 IMG_8756 IMG_8775 IMG_8790 IMG_8799 IMG_8801 IMG_8813 IMG_8819 IMG_8829 IMG_8834 IMG_8841 IMG_8847 IMG_8856 IMG_8879 IMG_8882 IMG_8886 IMG_8897 IMG_8900 IMG_8917 IMG_8918 IMG_8926IMG_8946 IMG_8953 IMG_8966 IMG_8978 IMG_8998 IMG_9008 IMG_9013 IMG_9014 IMG_9016 IMG_9030 IMG_9032 IMG_9033 IMG_9035 IMG_9041 IMG_9043 IMG_9047 IMG_9048 IMG_9049 IMG_9060 IMG_9062 IMG_9063 IMG_9065 IMG_9070 IMG_9075 IMG_9077 IMG_9082 IMG_9085 IMG_9101 IMG_9138 IMG_9139 IMG_9140_1IMG_9148 IMG_9155 IMG_9160 IMG_9165 IMG_9167 IMG_9175 IMG_9178 IMG_9181_1 IMG_9192 IMG_9198 IMG_9205 IMG_9234 IMG_9240 IMG_9242IMG_9244 IMG_9252 IMG_9262 IMG_9264 IMG_9288 IMG_9292 IMG_9295 IMG_9297 IMG_9299 IMG_9303 IMG_9305 IMG_9307 IMG_9312 IMG_9321 IMG_9334 IMG_9336 IMG_9337

Bermula dari sekarang aku start menyusun masa, susun jadual untuk aku update semua gambar-gambar dalam blog aku nie, tak kira siapa la, semua layak untuk aku update kat blog nie, bagi aku, aku bukan orang yang suka memilih-milih untuk di update, sebab semua orang ada hak untuk kegembiraan, cantik atau tidak itu bukan pengukur.

 

Aku berada dalam industri wedding photography nie boleh dikatakan lama jugak, makin hari makin terasa kepenatan dan tak boleh aku bezakan tenaga aku sebelum bekeluarga, sekarang dah ada komitmen yang tinggi dan masa tu perlu dibahagikan kepada dua. Insyallah selagi ade tenaga, aku akan berusaha untuk mengekalkan passion aku dalam Wedding photography.

 

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

The Reception Dayana & Shah, TM Convention Centre

IMG_6244IMG_6229IMG_6440IMG_7098IMG_7078IMG_7019

 

Photography: Udey Ismail Photography | Dress: lyndarahim | Hair and Make Up: suecantik | Venue Locations: TM Convention Centre

 

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

Continue reading

The Solemnization of Harlans & Diana, Bukit Beruntung

IMG_1618IMG_0931IMG_1648IMG_1610

 

Memohon maaf jika lambat update blog, sebab aku memerlukan masa, memandangkan bulan nie jadual kami kat mukhriz & udey photography terlalu padat dengan jadual kerja, jadual shooting, maklum la kan, sekarang musim cuti sekolah. Dalam cuti sekolah nie kami adalah orang yang kena tempias kesibukan dengan shooting. Selalunya musim cuti sekolah nie la orang ambik kesempatan untuk langsungkan perkahwinan dan bulan nie la penutup, sebab kita dh nak menyambut ramadhan.

 

Ok la korang, bulan ramadhan adalah bulan untuk kami rehat selama sebulan, so kami ambik peluang update dan edit semua gambar-gambar. pada korang rajin-rajin la menjengah ke blog kami 🙂

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

 

Continue reading

The Wedding of Syaza & Shafiq, Tropicana golf & Resort

IMG_8879IMG_7522 IMG_7529IMG_7437IMG_0616 IMG_0404

 

Hari Pekerja semua bercuti dan rehat dirumah masing-masing, dan bagi aku pula, hari pekerja, aku berkerja bagi menunaikan permintaan dan kepercayaan mereka-mereka yang memerlukan khidmat aku sebagai Wedding photographer.

 

congratulation Syaza & Shafiq !

 

 

Photography:  Udeyismail      Asst Photographer : Azrul Aziz | Planner: Chenta Weddings  | Wedding Venue: Tropicana golf & Resort  |

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

Continue reading

Nabila & Azlan, Dewan Komuniti Pantai Dalam, KL

IMG_0991IMG_1277IMG_1078IMG_1417IMG_2346 IMG_2273

 

Semua orang request untuk update pasal entry Nabila & Azlan nie, sebab masing-masing nak tengok baju pengantin, baju songket, bagi aku memang colour songket nie cantik, mesti ada diantara korang nie suka kan ?, hehehe ok laa korang tengok laa entry kasi habis, lepas habis tolong share kat fb korang ok

 

Photography:  Udeyismail      Asst Photographer : Azrul Aziz | Planner: Inspirasi Dekorasi | Wedding Venue: Dewan Komuniti Pantai Dalam |   #udeyismail #wedding #mukhrizudey Udey Ismail Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography Tel : +6016 – 5554816 Email : udeyismail@gmail.com Website : http://www.udeyismail.net/ facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

Continue reading

The Solemnization of Amirah & Asyraf

IMG_6165IMG_5385 IMG_5432IMG_5258 IMG_5218IMG_5304IMG_6149 IMG_5953 IMG_6200IMG_6345

 

I really enjoy shooting wedding when family and friends just keep showering the wedding couple with lots of love and well wishes.

Congrat Amirah & Asyraf

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

Continue reading

The Solemnization Radiah & Amir, Istana Pengantin KL

IMG_2011IMG_1904 IMG_1881IMG_1245IMG_1972 IMG_1988IMG_1869

 

It’s a really busy season for me shooting a line up of weddings . While I do feel tired sometime especially a Monday after shooting weddings over the weekend and needed that extra push

 

Thank you all my amazing clients and friends out there for the  support. : )
Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail
Continue reading

The Wedding of Irma & Shamsul, Dewan Sr Siantan, Putrajaya

IMG_0186IMG_9079IMG_9179IMG_8287 IMG_0310IMG_0343

 

First sekali nam ucapakan ribuan terima kasih pada Irma & Shamsul sebab sudi menggunakan Khidmat kami di Mukhriz & Udey Photography dan last sekali nak ucapkan Tahniah dan Selamat pengantin baru, kami happy dapat bekerja dengan korang yang pada mulanya korang penat lepas tu terus bersemangat sebab mulut banyak kami nie, terima kasih korang

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

Continue reading

The Reception of Anisa & Qayyum

IMG_0456

IMG_2063 IMG_0037 IMG_1223 IMG_1254IMG_0105IMG_0349 IMG_0461IMG_2132 IMG_2333IMG_2118

Nak pesan kat korang,  korang jangan lupa klik more, sebab banyak lagi gambar-gambar yang aku nak share dalam entry nie dan jangan putus asa dan letih nak scroll mouse, sebab gambar dalam entry nie memang terlalu banyak, banyakkan gambar daripada mula majlis sampai ke akhir majlis. Sebab apa aku upload gambar banyak sangat, salah satunya memang hobi aku upload gambar dgn tangkap gambar, lepas tu, aku nak tunjuk pada semua yang aku alert dengan setiap aturcara yang dah disusun, mungkin dengan cara nie, korang nampak kesungguhan dan komitmen sepenuhnya pada tanggungjawab yang diberikan.

 

Walaupun aku dah lama dalam industri, ala tak lama sangat pon ada laa dalam 10 tahun ambik gambar kawin nie, semangat aku tak pernah hilang untuk buat kerja-kerja macam nie. letih ?, letih tu memang letih sebenarnya dan belum sampai masa untuk aku letak semua kamera-kamera dalam drybox, tapi aku memang dh limit kan permintaan sebab bagi komitmen pada anak. Kerja-kerja macam nie memang tak boleh push sgt, walaupun duit, kadangkalanya kena jaga prestasi. Terlalu ambik  job sangat pon tak boleh, sebab sekali bekerja dalam 1 minggu, penatnya macam keje satu minggu.

 

Ada orang tanya, macam mana boleh kekal sampai sekarang? , bagi aku kerja macam ni banyak sabar dan jangan terlalu kejar nama atau jumlah, biar pelahan tapi demand tu jangan putus-putus, biar humble cara kita, insyallah pasti ada hasilnya. Terus terang aku nak bagitau, kuasa mulut tu lebih berharga bagi aku.  Ok laa nanti aku share lagi cerita dan gambar-gambar dengan korang, korang scroll la dulu ok .

 

Anisa & Qayyum Congrat untuk korang 🙂

 

Photography: Udeyismail | Planner: Arma Abd Rahman | Wedding Venue: Dewan Komuniti Bukit Damansara |

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

 

Continue reading