Category Archives: Udeyismail

The Reception Alya & Raimi. Photo by Udey Ismail

IMG_3800 IMG_3576 IMG_3574 IMG_3562 IMG_3543 IMG_3540IMG_3490 IMG_3497 IMG_3501 IMG_3520 IMG_3563 IMG_3615IMG_3489 IMG_3486 IMG_3680IMG_4351 IMG_4346 IMG_4308IMG_4307IMG_3629 IMG_3527IMG_3704 IMG_3698 IMG_3602 IMG_3606 IMG_3728 IMG_3733 IMG_3735 IMG_3750 IMG_3753IMG_3714

IMG_3690 IMG_3709 IMG_3715 IMG_3721 IMG_3759 IMG_3765 IMG_3772 IMG_3775 IMG_3780 IMG_3787

IMG_3789IMG_3807 IMG_3802 IMG_3804IMG_3822

IMG_3825 IMG_3814 IMG_3817IMG_3812IMG_3837 IMG_3694 IMG_3692IMG_3856 IMG_3885 IMG_3909 IMG_3918 IMG_3925 IMG_3935 IMG_3936 IMG_3953 IMG_3959 IMG_3963 IMG_3976 IMG_3983 IMG_3989 IMG_4004 IMG_4015 IMG_4028 IMG_4045 IMG_4050 IMG_4063 IMG_4067 IMG_4073 IMG_4082 IMG_4097 IMG_4114 IMG_4118 IMG_4165 IMG_4171 IMG_4172 IMG_4178 IMG_4189 IMG_4243_1 IMG_4254_1 IMG_4257_1 IMG_4275 IMG_4279 IMG_4314 IMG_4379 IMG_4396 IMG_4418 IMG_4428_1 IMG_4489IMG_4531 IMG_4538 IMG_4543 IMG_4554 IMG_4565 IMG_4623IMG_4669 IMG_4681 IMG_4702 IMG_4703 IMG_4768 IMG_4803 IMG_4806 IMG_4822 IMG_4839 IMG_4851 IMG_4862 IMG_4871 IMG_4882_1 IMG_4888 IMG_4893 IMG_4904 IMG_4942 IMG_4976_1 IMG_5003 IMG_5007IMG_5112 IMG_5038 IMG_5041 IMG_5047 IMG_5050 IMG_5053 IMG_5060 IMG_5062 IMG_5075 IMG_5083 IMG_5109 IMG_5116_1 IMG_5118IMG_5132 IMG_5138 IMG_5140 IMG_5145 IMG_5148 IMG_5155 IMG_5163 IMG_5184IMG_5187 IMG_5191 IMG_5194 IMG_5200_1 IMG_5203_1

Alhamdulillah sempat untuk update satu entry nie, buat masa nie aku ambik masa sikit nak update semua majlis, masa yang agak ketat, sibuk dengan tanggungjawab seorang ayah, curi masa untuk update semua gambar-gambar Wedding, Sebelum nie, selepas jek Wedding yang aku shoot, pada hari yang sama, lepas balik rumah terus transfer masuk Hard Disk, terus edit, dan terus update blog, tapi sekarang masa agak terbatas, tapi Alhamdulillah sebab dikurniakan lagi usaha atau kerajinan nie untuk aku update. Passion untuk aku shoot Wedding nie masih lagi tinggi, bagi aku selagi orang masih memerlukan, selagi tu aku akan teruskan.

 

Entry kali nie untuk Majlis resepsi Alya & Raimi, korang boleh enjoy la moment yang aku update nie. Untuk Alya & Raimi, sekali lagi kami ucapkan Tahniah, mohon maaf jika ada terkasar bahasa yang boleh menguris hati, kami cuba lakukan yang terbaik untuk Majlis korang, Terima kasih Sekali lagi.

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

The Reception Dayana & Shah, TM Convention Centre

IMG_6244IMG_6229IMG_6440IMG_7098IMG_7078IMG_7019

 

Photography: Udey Ismail Photography | Dress: lyndarahim | Hair and Make Up: suecantik | Venue Locations: TM Convention Centre

 

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

Continue reading

The Solemnization of Harlans & Diana, Bukit Beruntung

IMG_1618IMG_0931IMG_1648IMG_1610

 

Memohon maaf jika lambat update blog, sebab aku memerlukan masa, memandangkan bulan nie jadual kami kat mukhriz & udey photography terlalu padat dengan jadual kerja, jadual shooting, maklum la kan, sekarang musim cuti sekolah. Dalam cuti sekolah nie kami adalah orang yang kena tempias kesibukan dengan shooting. Selalunya musim cuti sekolah nie la orang ambik kesempatan untuk langsungkan perkahwinan dan bulan nie la penutup, sebab kita dh nak menyambut ramadhan.

 

Ok la korang, bulan ramadhan adalah bulan untuk kami rehat selama sebulan, so kami ambik peluang update dan edit semua gambar-gambar. pada korang rajin-rajin la menjengah ke blog kami 🙂

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

 

Continue reading

Nabila & Azlan, Dewan Komuniti Pantai Dalam, KL

IMG_0991IMG_1277IMG_1078IMG_1417IMG_2346 IMG_2273

 

Semua orang request untuk update pasal entry Nabila & Azlan nie, sebab masing-masing nak tengok baju pengantin, baju songket, bagi aku memang colour songket nie cantik, mesti ada diantara korang nie suka kan ?, hehehe ok laa korang tengok laa entry kasi habis, lepas habis tolong share kat fb korang ok

 

Photography:  Udeyismail      Asst Photographer : Azrul Aziz | Planner: Inspirasi Dekorasi | Wedding Venue: Dewan Komuniti Pantai Dalam |   #udeyismail #wedding #mukhrizudey Udey Ismail Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography Tel : +6016 – 5554816 Email : udeyismail@gmail.com Website : http://www.udeyismail.net/ facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

Continue reading

The Solemnization Radiah & Amir, Istana Pengantin KL

IMG_2011IMG_1904 IMG_1881IMG_1245IMG_1972 IMG_1988IMG_1869

 

It’s a really busy season for me shooting a line up of weddings . While I do feel tired sometime especially a Monday after shooting weddings over the weekend and needed that extra push

 

Thank you all my amazing clients and friends out there for the  support. : )
Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail
Continue reading

The Wedding of Irma & Shamsul, Dewan Sr Siantan, Putrajaya

IMG_0186IMG_9079IMG_9179IMG_8287 IMG_0310IMG_0343

 

First sekali nam ucapakan ribuan terima kasih pada Irma & Shamsul sebab sudi menggunakan Khidmat kami di Mukhriz & Udey Photography dan last sekali nak ucapkan Tahniah dan Selamat pengantin baru, kami happy dapat bekerja dengan korang yang pada mulanya korang penat lepas tu terus bersemangat sebab mulut banyak kami nie, terima kasih korang

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

Continue reading

The Reception of Anisa & Qayyum

IMG_0456

IMG_2063 IMG_0037 IMG_1223 IMG_1254IMG_0105IMG_0349 IMG_0461IMG_2132 IMG_2333IMG_2118

Nak pesan kat korang,  korang jangan lupa klik more, sebab banyak lagi gambar-gambar yang aku nak share dalam entry nie dan jangan putus asa dan letih nak scroll mouse, sebab gambar dalam entry nie memang terlalu banyak, banyakkan gambar daripada mula majlis sampai ke akhir majlis. Sebab apa aku upload gambar banyak sangat, salah satunya memang hobi aku upload gambar dgn tangkap gambar, lepas tu, aku nak tunjuk pada semua yang aku alert dengan setiap aturcara yang dah disusun, mungkin dengan cara nie, korang nampak kesungguhan dan komitmen sepenuhnya pada tanggungjawab yang diberikan.

 

Walaupun aku dah lama dalam industri, ala tak lama sangat pon ada laa dalam 10 tahun ambik gambar kawin nie, semangat aku tak pernah hilang untuk buat kerja-kerja macam nie. letih ?, letih tu memang letih sebenarnya dan belum sampai masa untuk aku letak semua kamera-kamera dalam drybox, tapi aku memang dh limit kan permintaan sebab bagi komitmen pada anak. Kerja-kerja macam nie memang tak boleh push sgt, walaupun duit, kadangkalanya kena jaga prestasi. Terlalu ambik  job sangat pon tak boleh, sebab sekali bekerja dalam 1 minggu, penatnya macam keje satu minggu.

 

Ada orang tanya, macam mana boleh kekal sampai sekarang? , bagi aku kerja macam ni banyak sabar dan jangan terlalu kejar nama atau jumlah, biar pelahan tapi demand tu jangan putus-putus, biar humble cara kita, insyallah pasti ada hasilnya. Terus terang aku nak bagitau, kuasa mulut tu lebih berharga bagi aku.  Ok laa nanti aku share lagi cerita dan gambar-gambar dengan korang, korang scroll la dulu ok .

 

Anisa & Qayyum Congrat untuk korang 🙂

 

Photography: Udeyismail | Planner: Arma Abd Rahman | Wedding Venue: Dewan Komuniti Bukit Damansara |

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

 

Continue reading

The Solemnization of Anisa & Qayyum, Dewan Komuniti Bukit Damansara, KL

IMG_8298 IMG_8289 IMG_8223IMG_8376 IMG_8579IMG_9820

 

Alhamdulillah dapat jugak update satu entry kat blog nie, sepatutnya entry atau  wedding photo nie diupload pada selepas majlis Anisa & Qayyum nie, memandangkan selepas sahaja majlis nie aku kena bertolak ke Tokyo. Balik daripada tokyo banyak benda nak diselesaikan dan akhirnya dapat juga masa untuk buat satu entry untuk Anisa & Qayyum.

 

Kami Happy dapat bekerja sama dengan kedua pengantin nie, Majlis pon meriah sangat, macam-macam telatah daripada kedua belah pihak keluarga, ada yang datang dari Brunei dan Singapura. Majlis berlangsung di Dewan Komuniti Bukit Damansara dengan dihadiri semua keluarga dan rakan-rakan. Satu benda yang uniknya kedua pengantin nie, diorang punya kawan close sampai kehari nie, yang mana kawan-kawan diorang nie yang datang dah berkawan dari darjah satu lagi dan kedua pengantin nie saling kenal daripada darjah satu, korang tengok la berapa lama diorang nie kenal, lagi satu bukan takat kawan sekolah, memang diorang nie kawan ramai sampai laa kawan sekerja yang close.

 

sebenarnya kami nie pertama kali berjumpa, tapi tak jadi masalah bagi kami dan rasa kekok nak bekerja dengan orang yang kami sendiri tak pernah jumpa dan dengan pengalaman yang ada kami gunakan sebaik yang mungkin. Komunikasi skill dan teknikal skill yang kami ada, kami applykan sekali supaya kami bekerja dengan pengantin dengan suasana yang sangat-sangat best. misi kami adalah misi untuk capture moment-moment yang terbaik.

 

Ok laa korang, entry nie ada sambungan bagi majlis resepsi pulak, tak sabar nak upload kasi korang semua tengok, korang pulak jangan lupa tengok full entry nie, klik more  ok .

 

Photography:  Udeyismail | Planner:  Arma Abd Rahman | Wedding Venue: Dewan Komuniti Bukit Damansara  |

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail
Continue reading

Aisyah & Yusaini

aIMG_44s91

IMG_4266IMG_5243

IMG_5831

IMG_5855

Sebagai seorang Wedding photographer, tugas aku adalah merakamkan sesuatu moment yang akan terjadi, sebagai seorang yang diamanahkan, aku rekodkan segala-galanya mengikut kehendak mereka yang menggunakan service aku dan atas kepercayaan yang diberikan aku rakamkan sebuah jalan cerita yang menarik yang akan dijadikan tatapan masa hadapan.

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

Continue reading

The Reception of Eliyana & Izhan, Nilai Convention Centre

IMG_5421

Document Named_1

Document Named_36Document Named_49 Document Named_38 Document Named_33

 

Rutin kebiasaan, setiap daripada photographer kami kat Mukhriz & udey photography nie ada jadual masing-masing, mula daripada Principal, senior sehingga la ke Junior photographer, setiap minggu ada tugas dan entry yang perlu di upload nak kasi semua orang tengok, jangan risau kat sini kami tak memilih bulu untuk upload dan gambar korang, semua kami akan upload untuk tatapan kawan-kawan dan saudara mara jauh dan dekat, kalau nak share blog kami, kami berbesar hati, silakan share.

 

Minggu nie tugasan aku di Pulau Pinang, tugasan pertama dalam bulan Febuari 2014, insyallah akan berikan tumpuan sepenuhnya dan sedaya upaya capture moment yang menarik untuk aku kongsikan kat blog nie, korang tengok la dulu entry nie ok 🙂

 

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

Continue reading