Category Archives: Uncategorized

The Reception of Shasha Asila & Asyraf. Photo by Udeyismail

IMG_8108

IMG_8087

IMG_8094

IMG_8096

IMG_8165

 

IMG_8118IMG_8170 IMG_8071IMG_8212 IMG_8215 IMG_8241 IMG_8252 IMG_8265 IMG_8297 IMG_8300 IMG_8310 IMG_8313 IMG_8315 IMG_8322 IMG_8332_1IMG_8336 IMG_8351 IMG_8353 IMG_8366 IMG_8450 IMG_8467 IMG_8485IMG_8376 IMG_8382 IMG_8389 IMG_8393 IMG_8397 IMG_8399_1 IMG_8399 IMG_8401 IMG_8404_1 IMG_8408 IMG_8410 IMG_8412 IMG_8415 IMG_8417 IMG_8422 IMG_8424 IMG_8427 IMG_8514 IMG_8496IMG_8529 IMG_8532 IMG_8538 IMG_8578 IMG_8597 IMG_8638 IMG_8705 IMG_8707 IMG_8748 IMG_8756 IMG_8775 IMG_8790 IMG_8799 IMG_8801 IMG_8813 IMG_8819 IMG_8829 IMG_8834 IMG_8841 IMG_8847 IMG_8856 IMG_8879 IMG_8882 IMG_8886 IMG_8897 IMG_8900 IMG_8917 IMG_8918 IMG_8926IMG_8946 IMG_8953 IMG_8966 IMG_8978 IMG_8998 IMG_9008 IMG_9013 IMG_9014 IMG_9016 IMG_9030 IMG_9032 IMG_9033 IMG_9035 IMG_9041 IMG_9043 IMG_9047 IMG_9048 IMG_9049 IMG_9060 IMG_9062 IMG_9063 IMG_9065 IMG_9070 IMG_9075 IMG_9077 IMG_9082 IMG_9085 IMG_9101 IMG_9138 IMG_9139 IMG_9140_1IMG_9148 IMG_9155 IMG_9160 IMG_9165 IMG_9167 IMG_9175 IMG_9178 IMG_9181_1 IMG_9192 IMG_9198 IMG_9205 IMG_9234 IMG_9240 IMG_9242IMG_9244 IMG_9252 IMG_9262 IMG_9264 IMG_9288 IMG_9292 IMG_9295 IMG_9297 IMG_9299 IMG_9303 IMG_9305 IMG_9307 IMG_9312 IMG_9321 IMG_9334 IMG_9336 IMG_9337

Bermula dari sekarang aku start menyusun masa, susun jadual untuk aku update semua gambar-gambar dalam blog aku nie, tak kira siapa la, semua layak untuk aku update kat blog nie, bagi aku, aku bukan orang yang suka memilih-milih untuk di update, sebab semua orang ada hak untuk kegembiraan, cantik atau tidak itu bukan pengukur.

 

Aku berada dalam industri wedding photography nie boleh dikatakan lama jugak, makin hari makin terasa kepenatan dan tak boleh aku bezakan tenaga aku sebelum bekeluarga, sekarang dah ada komitmen yang tinggi dan masa tu perlu dibahagikan kepada dua. Insyallah selagi ade tenaga, aku akan berusaha untuk mengekalkan passion aku dalam Wedding photography.

 

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

The Reception of Zulaiha & Iman

IMG_5265IMG_5060IMG_6140

Hi korang sorry sebab dah lama sangat tak update blog entry. Insyallah blog nie akan sentiasa dikemaskini oleh kami dan kami memerlukan waktu untuk proses-prose upload blog nie, ok korang boleh tengok gambar-gambar terbaru kami 🙂

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail
Continue reading

The Solemnization of Syafiqah & Danial, Seremban

12345

Tahniah diucapkan kepada Syafiqah atau Syaf dan Danial kerana telah melangsungkan majlis pernikahan mereka. Kalau korang nak tau, sebelom ni saya ada shoot majlis kakak mereka dalam awal tahun haritu. Alhamdulillah, mereka puas hati dan sekarang adik diaorg plak, macam main marathon passsing2 batton. Haha Korang tengok la gambar2 yang sempat kitaorg rakamkan ketika majlis berlangsung. Kepada Syaf dan Danial, semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. Thanks sbb trust us!

Fadzli Fuzi
Junior Photographer
www.fadzlifuzi.com
013 3550 323

Continue reading

The solemnization of Aneed & Izwan, Putrajaya

12345

First of all saya ucapkan tahniah kepada Aneed dan juga Izwan kerana telah selamat melangsungkan majlis ijab dan kabul sekaligus bertukar status kepada suami dan isteri. Majlis yang diadakan di masjid besi, Putrajaya. Biarpun majlis dalam bersederhana tetapi kemeriahan majlis sangat dirasai. OK la korang, bulan puasa xleh cakap bnyak2. Korang layan je gambar kt bawah ye. 😉

Fadzli Fuzi
Junior Photographer
Mukhriz & Udey photography
013 3550 323
fadzli.photo@gmail.com

Continue reading

20% Off

IMG_1078 copy

 

 

Promo Mukhriz & Udey Photography Datang lagi, kali nie kami nak kasi 20% discount untuk korang yang  berminat nak dapatkan service kami. Jangan takut nak contact kami, malu bertanya sesat dijalan. Baru dengan nama takkan takut nak tanya harga, jangan risau la korang, mana tau korang tanya-tanya, harga mampu milik kan.

 

Promo 20% untuk semua package. Kalau korang ambik principal package ada 20% discount, kalau ambik Package Senior ada 20% dan kalau ambik Junior Photographer pon akan dapat juga 20% discount. Kami tak mo paksa-paksa korang, pandai la korang menilai sendiri atas kemampuan dan kehendak korang sendiri.

 

Setiap daripada photographer punya portfolio korang boleh tengok kat blog nie dan kalau korang berkenan dihati hasil kerjanya, cuma request photographer tu. Kalau korang nak tau kami memang tak hantar photographer yang korang tak kenal, kami nak korang select sendiri. Kalau korang dah ada minat pada seseorang photographer kat Mukhriz & Udey nie, kira senang la kerja. Apapun korang masih ada masa, balik dan bincang dengan bakal pasangan halal korang ok.

 

 

20% OFF, Sampai penghujung ramadhan.

The Solemnization of Harlans & Diana, Bukit Beruntung

IMG_1618IMG_0931IMG_1648IMG_1610

 

Memohon maaf jika lambat update blog, sebab aku memerlukan masa, memandangkan bulan nie jadual kami kat mukhriz & udey photography terlalu padat dengan jadual kerja, jadual shooting, maklum la kan, sekarang musim cuti sekolah. Dalam cuti sekolah nie kami adalah orang yang kena tempias kesibukan dengan shooting. Selalunya musim cuti sekolah nie la orang ambik kesempatan untuk langsungkan perkahwinan dan bulan nie la penutup, sebab kita dh nak menyambut ramadhan.

 

Ok la korang, bulan ramadhan adalah bulan untuk kami rehat selama sebulan, so kami ambik peluang update dan edit semua gambar-gambar. pada korang rajin-rajin la menjengah ke blog kami 🙂

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

 

Continue reading

The Wedding of Syaza & Shafiq, Tropicana golf & Resort

IMG_8879IMG_7522 IMG_7529IMG_7437IMG_0616 IMG_0404

 

Hari Pekerja semua bercuti dan rehat dirumah masing-masing, dan bagi aku pula, hari pekerja, aku berkerja bagi menunaikan permintaan dan kepercayaan mereka-mereka yang memerlukan khidmat aku sebagai Wedding photographer.

 

congratulation Syaza & Shafiq !

 

 

Photography:  Udeyismail      Asst Photographer : Azrul Aziz | Planner: Chenta Weddings  | Wedding Venue: Tropicana golf & Resort  |

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

 

Continue reading

The Solemnization of Amirah & Asyraff

mie_9_1 mie_9_186 mie_9_733 mie_9_811

Thanks to Amirah & Asyraff sbb bg kepercayaan kepada team kami utk merakam kan majlis akad nikah korang… Yg best pasal diaorg ni, Asyraf n Amirah kenal dlm MYSPACE kot… giler rare utk zaman skrng… tapi jodoh tu milik Allah… Ape2 pun kami dr team MU Photography mendoakan kebahagian kalian berdua hingga akhir hayat insyaAllah…

eh eh eh,,, jap jap… thanks to all Amirah’s friends yg havoc havoc semua krn senang utk melayan kerenah kami yg bujang2 ni ( oooopppssss) hahaha thanks guys, your guys was awesome k…. n enjoy the photos k… n spread the love….

Nurazmie (Botak)

Junior Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +60132776996
Email : mohdnurazmie@yahoo.com
Stock Photo : www.flickr.com/photos/nurazmie/ Continue reading