The Reception Alya & Raimi. Photo by Udey Ismail

IMG_3800 IMG_3576 IMG_3574 IMG_3562 IMG_3543 IMG_3540IMG_3490 IMG_3497 IMG_3501 IMG_3520 IMG_3563 IMG_3615IMG_3489 IMG_3486 IMG_3680IMG_4351 IMG_4346 IMG_4308IMG_4307IMG_3629 IMG_3527IMG_3704 IMG_3698 IMG_3602 IMG_3606 IMG_3728 IMG_3733 IMG_3735 IMG_3750 IMG_3753IMG_3714

IMG_3690 IMG_3709 IMG_3715 IMG_3721 IMG_3759 IMG_3765 IMG_3772 IMG_3775 IMG_3780 IMG_3787

IMG_3789IMG_3807 IMG_3802 IMG_3804IMG_3822

IMG_3825 IMG_3814 IMG_3817IMG_3812IMG_3837 IMG_3694 IMG_3692IMG_3856 IMG_3885 IMG_3909 IMG_3918 IMG_3925 IMG_3935 IMG_3936 IMG_3953 IMG_3959 IMG_3963 IMG_3976 IMG_3983 IMG_3989 IMG_4004 IMG_4015 IMG_4028 IMG_4045 IMG_4050 IMG_4063 IMG_4067 IMG_4073 IMG_4082 IMG_4097 IMG_4114 IMG_4118 IMG_4165 IMG_4171 IMG_4172 IMG_4178 IMG_4189 IMG_4243_1 IMG_4254_1 IMG_4257_1 IMG_4275 IMG_4279 IMG_4314 IMG_4379 IMG_4396 IMG_4418 IMG_4428_1 IMG_4489IMG_4531 IMG_4538 IMG_4543 IMG_4554 IMG_4565 IMG_4623IMG_4669 IMG_4681 IMG_4702 IMG_4703 IMG_4768 IMG_4803 IMG_4806 IMG_4822 IMG_4839 IMG_4851 IMG_4862 IMG_4871 IMG_4882_1 IMG_4888 IMG_4893 IMG_4904 IMG_4942 IMG_4976_1 IMG_5003 IMG_5007IMG_5112 IMG_5038 IMG_5041 IMG_5047 IMG_5050 IMG_5053 IMG_5060 IMG_5062 IMG_5075 IMG_5083 IMG_5109 IMG_5116_1 IMG_5118IMG_5132 IMG_5138 IMG_5140 IMG_5145 IMG_5148 IMG_5155 IMG_5163 IMG_5184IMG_5187 IMG_5191 IMG_5194 IMG_5200_1 IMG_5203_1

Alhamdulillah sempat untuk update satu entry nie, buat masa nie aku ambik masa sikit nak update semua majlis, masa yang agak ketat, sibuk dengan tanggungjawab seorang ayah, curi masa untuk update semua gambar-gambar Wedding, Sebelum nie, selepas jek Wedding yang aku shoot, pada hari yang sama, lepas balik rumah terus transfer masuk Hard Disk, terus edit, dan terus update blog, tapi sekarang masa agak terbatas, tapi Alhamdulillah sebab dikurniakan lagi usaha atau kerajinan nie untuk aku update. Passion untuk aku shoot Wedding nie masih lagi tinggi, bagi aku selagi orang masih memerlukan, selagi tu aku akan teruskan.

 

Entry kali nie untuk Majlis resepsi Alya & Raimi, korang boleh enjoy la moment yang aku update nie. Untuk Alya & Raimi, sekali lagi kami ucapkan Tahniah, mohon maaf jika ada terkasar bahasa yang boleh menguris hati, kami cuba lakukan yang terbaik untuk Majlis korang, Terima kasih Sekali lagi.

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

Comments

comments

The Reception of Shasha Asila & Asyraf. Photo by Udeyismail

IMG_8108

IMG_8087

IMG_8094

IMG_8096

IMG_8165

 

IMG_8118IMG_8170 IMG_8071IMG_8212 IMG_8215 IMG_8241 IMG_8252 IMG_8265 IMG_8297 IMG_8300 IMG_8310 IMG_8313 IMG_8315 IMG_8322 IMG_8332_1IMG_8336 IMG_8351 IMG_8353 IMG_8366 IMG_8450 IMG_8467 IMG_8485IMG_8376 IMG_8382 IMG_8389 IMG_8393 IMG_8397 IMG_8399_1 IMG_8399 IMG_8401 IMG_8404_1 IMG_8408 IMG_8410 IMG_8412 IMG_8415 IMG_8417 IMG_8422 IMG_8424 IMG_8427 IMG_8514 IMG_8496IMG_8529 IMG_8532 IMG_8538 IMG_8578 IMG_8597 IMG_8638 IMG_8705 IMG_8707 IMG_8748 IMG_8756 IMG_8775 IMG_8790 IMG_8799 IMG_8801 IMG_8813 IMG_8819 IMG_8829 IMG_8834 IMG_8841 IMG_8847 IMG_8856 IMG_8879 IMG_8882 IMG_8886 IMG_8897 IMG_8900 IMG_8917 IMG_8918 IMG_8926IMG_8946 IMG_8953 IMG_8966 IMG_8978 IMG_8998 IMG_9008 IMG_9013 IMG_9014 IMG_9016 IMG_9030 IMG_9032 IMG_9033 IMG_9035 IMG_9041 IMG_9043 IMG_9047 IMG_9048 IMG_9049 IMG_9060 IMG_9062 IMG_9063 IMG_9065 IMG_9070 IMG_9075 IMG_9077 IMG_9082 IMG_9085 IMG_9101 IMG_9138 IMG_9139 IMG_9140_1IMG_9148 IMG_9155 IMG_9160 IMG_9165 IMG_9167 IMG_9175 IMG_9178 IMG_9181_1 IMG_9192 IMG_9198 IMG_9205 IMG_9234 IMG_9240 IMG_9242IMG_9244 IMG_9252 IMG_9262 IMG_9264 IMG_9288 IMG_9292 IMG_9295 IMG_9297 IMG_9299 IMG_9303 IMG_9305 IMG_9307 IMG_9312 IMG_9321 IMG_9334 IMG_9336 IMG_9337

Bermula dari sekarang aku start menyusun masa, susun jadual untuk aku update semua gambar-gambar dalam blog aku nie, tak kira siapa la, semua layak untuk aku update kat blog nie, bagi aku, aku bukan orang yang suka memilih-milih untuk di update, sebab semua orang ada hak untuk kegembiraan, cantik atau tidak itu bukan pengukur.

 

Aku berada dalam industri wedding photography nie boleh dikatakan lama jugak, makin hari makin terasa kepenatan dan tak boleh aku bezakan tenaga aku sebelum bekeluarga, sekarang dah ada komitmen yang tinggi dan masa tu perlu dibahagikan kepada dua. Insyallah selagi ade tenaga, aku akan berusaha untuk mengekalkan passion aku dalam Wedding photography.

 

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

Comments

comments

The Reception Dayana & Shah, TM Convention Centre

IMG_6244IMG_6229IMG_6440IMG_7098IMG_7078IMG_7019

 

Photography: Udey Ismail Photography | Dress: lyndarahim | Hair and Make Up: suecantik | Venue Locations: TM Convention Centre

 

 

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail

Continue reading

Comments

comments

The Reception of Zulaiha & Iman

IMG_5265IMG_5060IMG_6140

Hi korang sorry sebab dah lama sangat tak update blog entry. Insyallah blog nie akan sentiasa dikemaskini oleh kami dan kami memerlukan waktu untuk proses-prose upload blog nie, ok korang boleh tengok gambar-gambar terbaru kami 🙂

Udey Ismail
Principal Photographer Mukhriz & Udey Photography
Tel : +6016 – 5554816
Email : udeyismail@gmail.com
Website : http://www.udeyismail.net/
facebook : https://www.facebook.com/mukhrizlatif.udeyismail
Continue reading

Comments

comments

The Solemnization Of Ayu & Shah, Ampang

1 2 3

 

Hello pengunjung blog mukhrizudey! Dah lama tak update dekat blog ni. So nak curi masa sikit untuk update. Entry kali ni ialah majlis pernikahan pasangan Ayu & Shah. Dorang nikah dekat surau, majlis pun dekat dalam kawasan surau. Kebanyakan surau atau masjid dah ada kemudahan untuk majlis macam ni. Untuk assignment ni saya assistant kepada Senior Photographer Faiz Ghazali. Terima kasih kepada Ayu & Shah kerana memilih kami team Mukhriz & Udey untuk abadikan kenangan terindah korang.

Nazril Youb
Junior Photographer
Mukhriz & Udey
FB: facebook.com/nazrilyoub.photography
Blog: nazrilyoub.wordpress.com

Continue reading

Comments

comments

The Solemnization of Syafiqah & Danial, Seremban

12345

Tahniah diucapkan kepada Syafiqah atau Syaf dan Danial kerana telah melangsungkan majlis pernikahan mereka. Kalau korang nak tau, sebelom ni saya ada shoot majlis kakak mereka dalam awal tahun haritu. Alhamdulillah, mereka puas hati dan sekarang adik diaorg plak, macam main marathon passsing2 batton. Haha Korang tengok la gambar2 yang sempat kitaorg rakamkan ketika majlis berlangsung. Kepada Syaf dan Danial, semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. Thanks sbb trust us!

Fadzli Fuzi
Junior Photographer
www.fadzlifuzi.com
013 3550 323

Continue reading

Comments

comments

The Solemnization of Fiza & Azrul

71 63 69 35 43.1

Tahniah diucapkan kepada Fiza & Azrul kerana telah selamat menjadi suami isteri. Majlis diadakan di Kelantan Delights Subang Jaya dan dihadiri oleh sanak saudara dan rakan2 terdekat kedua belah keluarga. Majlis yg diadakan dgn kesederhanaan tetapi meriah dgn kehadiran keluarga dan rakan… Semoga hubungan kalian berdua diberkati dah dirahmati Allah…

 Photographed by Nurazmie

Mukhriz Latiff & Udey Ismail Photography
email : mohdnurazmie@yahoo.com
mobile 0132776996
facebook: Mie Botak
porfolio https://www.flickr.com/photos/nurazmie/
instagram : http://instagram.com/nurazmie Continue reading

Comments

comments

Potraiture Dilla & Nazmi

IMG_3853IMG_3481 IMG_3437 IMG_3425

Assalamualaikum…. kali ni botak update gamba potraiture lagi… hehehe pasangan ni botak shoot utk reception diaorang pada bulan June yg lalu… Disebabkan botak ni sembang baik, buat kerja tekun dan berdedikasi, diaorg berdua ajak botak buat potraiture post wedding diaorg…

Mencabar gak kali ni, sbb pada masa ni waktu petang selalu hujan… tp alhamdulillah pd hari tu x hujan… so dpt la kami buat sessi ni di Bagan Lalang, Sepang. Dillan nazmi ni sporting gileerrrr…. ape yang botak suruh buat, diaorg dgn selamber jer buat… hehehehe

To dilla n nazmi, terima kasih botak ucapkan sbb bg kepercayaan pd botak utk merakam detik2 bahagia korang berdua… Dari reception smpi la post wedding korang… kepercayaan tusgt botak n team Mukhrizudey hargai… Kami doakan segala kebaikan utk korang berdua InsyaAllah…. & spread the love guyssss…..

 Photographed by Nurazmie

Mukhriz Latiff & Udey Ismail Photography
email : mohdnurazmie@yahoo.com
mobile 0132776996
facebook: Mie Botak
porfolio https://www.flickr.com/photos/nurazmie/
instagram : http://instagram.com/nurazmie Continue reading

Comments

comments

The solemnization of Aneed & Izwan, Putrajaya

12345

First of all saya ucapkan tahniah kepada Aneed dan juga Izwan kerana telah selamat melangsungkan majlis ijab dan kabul sekaligus bertukar status kepada suami dan isteri. Majlis yang diadakan di masjid besi, Putrajaya. Biarpun majlis dalam bersederhana tetapi kemeriahan majlis sangat dirasai. OK la korang, bulan puasa xleh cakap bnyak2. Korang layan je gambar kt bawah ye. 😉

Fadzli Fuzi
Junior Photographer
Mukhriz & Udey photography
013 3550 323
fadzli.photo@gmail.com

Continue reading

Comments

comments